Podle čeho vybírat kalhoty na běh

Přemýšlíte, co si obléct na běhání a nejste si jisti, zda je vaše volba správná? Pocity chladu, přehřátí nebo nepříjemné tření mohou ovlivnit vaši motivaci k běhání i výsledný pocit z něj. Jednoduchá a univerzální rada je zvolit vždy oblečení, které je pohodlné, funkční a zároveň odpovídá aktuálnímu počasí. Jak a kde ale takové oblečení najít? Díky tomuto článku zjistíte, jakou roli při výběru spodního dílu běžeckého outfitu hraje počasí, jaké jsou výhody jednotlivých střihů kalhot a legín nebo jak mohou technologie zlepšit funkčnost oblečení na běhání.

Vliv počasí na výběr kalhot

Vybírat běžecké kalhoty v závislosti na počasí znamená především brát v úvahu teplotu a povětrnostní podmínky, ve kterých se chystáte běhat. Do chladnějšího počasí jsou ideální zateplené legíny, které vás ochrání před zimou a udrží vaše svaly v teple. Díky vnitřní straně s hřejivým počesem legíny pomáhají udržet tělesné teplo a štiplavý mráz na stehnech díky nim nemá šanci.

V teplejších měsících jsou naopak vhodné lehké a prodyšné 3/4 legíny nebo šortky, které poskytují větší volnost a umožňují lepší odvětrávání. Univerzálním řešením pro proměnlivé počasí jsou pak 2v1 šortky, které kombinují pohodlí šortek s ochrannou vrstvou legín

 

PÁNSKÉ BĚŽECKÉ KALHOTY A LEGÍNY   DÁMSKÉ BĚŽECKÉ KALHOTY A LEGÍNY

Padnoucí střih legín a šortek je klíčem k pohodlí

Vyběhnout ve správném střihu šortek nebo legín je naprosto stěžejní pro celkový příjemný pocit z běžeckého tréninku. Špatně padnoucí outfit totiž může vést k nepříjemnému tření, omezovat vás v pohybu nebo dokonce nepříjemně podráždit vaši kůži.

Pro dlouhé běhy v chladnějším počasí mohou být vhodnější variantou delší legíny, které poskytují větší ochranu, zatímco pro krátké a rychlé běhy v teplém počasí se mohou zase lépe hodit volné a prodyšné šortky. Kompromisem mezi pohodlím a ochranou jsou pak 3/4 legíny, které spolehlivě chrání vaše kolena a zároveň vám dopřejí volný pohyb.

PÁNSKÉ ŠORTKY NA BĚH   DÁMSKÉ ŠORTKY NA BĚH

Pokud hledáte univerzální spodní díl na běh, následný odpočinek i volnočasové aktivity, pak jsou běžecké tepláky jako stvořené pro vás.

Při každém výběru je vždy třeba zvážit, jak střih oblečení ovlivňuje vaši schopnost pohybovat se bez omezení a jak dobře materiál pracuje s vlhkostí vašeho těla.

Při každém výběru je vždy třeba zvážit, jak střih oblečení ovlivňuje vaši schopnost pohybovat se bez omezení a jak dobře materiál pracuje s vlhkostí vašeho těla.

Jak zlepšují technologie funkčnost běžeckých kalhot a legín

Naše běžecké kalhoty a legíny se vyrábějí ze syntetických materiálů, jako je polyester nebo polyamid, které jsou samy o sobě dostatečně prodyšné a skvěle odvádějí pot. Právě použité technologie jsou ale tím rozdílovým faktorem, který dokáže funkčnost legín či šortek povýšit na další úroveň a vy tak získáte spolehlivého parťáka do jakéhokoliv počasí.

Zatímco v chladném a sychravém počasí oceníte zejména membrány, které vás i vaše klouby ochrání před větrem a chladem, během parného léta zase skvěle poslouží panely z prodyšné síťoviny. Ty jsou vždy umístěny v potem nejvíce zkoušených částech těla (kolena, záda) tak, aby co nejvíce zefektivnily odvětrávání přebytečné vlhkosti od těla.

TIP! Inspirujte se v našem článku a vyzrajte pořádnou výbavou i na proměnlivé jarní počasí! 

Vybrat si ze široké škály dostupných produktů správné kalhoty na běh právě pro vás může být někdy opravdová věda. Zároveň ale máte díky pestré nabídce možnost pořídit si běžecké oblečení do každého počasí a s ohledem na vaše vlastní preference tak, aby jste se po běhu i během nej cítili pohodlně a mohli se plně soustředit jen na vylepšení svých běžeckých výkonů a dosahování nových osobních rekordů.

 

NOVÁ BĚŽECKÁ KOLEKCE   

Líbil se článek?