Tipy na vánoční dárky: Průvodce výběrem vybavení pro běžce, cyklisty a milovníky turistiky

Dobře víme, jak lehce se může nakupování vánočních dárků zvrtnout v hledání východu z bludiště regálů nebo internetových reklam nabízejících nepřeberné množství možností. Mnohdy pak vyhrávají univerzální dárky pro každého, které sice neurazí, ale ani nenadchnou. Pokud chcete jít opačnou cestou a své blízké potěšit něčím, co neskončí na dně skříně, ale při rozbalování u vánočního stromečku zavoní dobrodružstvím, máme pro vás pár tipů! Milovníci outdooru, běhu, kola i pohybu obecně nad vaším dárkem zaplesají, protože s tímhle dárkem se trefíte do jejich vášně a uděláte jim pravou a nefalšovanou radost. Jak to víme? Tohle totiž opravdu potřebují!

PRO CELOROČNÍ BĚŽCE

Každý sportovec, který nevzdává pohyb venku ani v zimě ví, jak důležité je mít kvalitní první vrstvu, která ho udrží v teple a suchu. Termoprádlo je základ, se kterým nemůžete udělat krok vedle. Pokud jej chcete povýšit ještě na vyšší úroveň, pak vsaďte na seamless provedení. Darujete tak perfektní sportovní zážitek, protože bezešvá technologie zajistí, že termoprádlo nebude při pohybu škrábat, tlačit ani sjíždět po těle. Hlavně ale při vysoké zátěži rychle dostane pot do dalších vrstev, takže se eliminuje nepříjemný pocit chladu, který se dostavuje při zpomalení, seběhu nebo zastavení.

Pokukujete-li po něčem, s čím budou hned po Vánocích moci vaši blízcí vyběhnout na své oblíbené běžecké trasy i za mrazivého počasí, pak vsaďte na vnější, izolační vrstvu. Zateplené větruodolné legíny a hybridní bundy skvěle udrží teplo a zahřejí obdarovaného nejen u srdce, ale hlavně na partiích citlivých na vítr nebo mráz.

Nejste si jisti velikostí nebo hledáte drobnost, která se bude vždycky hodit? Rukavice a čepice jsou podceňovanou, ale nutnou výbavou na zimní běhání. Nejvíce tepla totiž uniká právě od hlavy a z končetin, takže s tímto dárkem určitě neuděláte krok vedle!

PRO MILOVNÍKY BÍLÉ STOPY

Pomyslným sportovním bratrem běhání je běžecké lyžování a výbavu ze zimní běžecké kolekce tak můžete věnovat i milovníkům bílé stopy. Máte-li ale ve svém okolí nějakého opravdu vášnivého běžkaře, pak se vyplatí vsadit přímo na kolekci navrženou pro běžecké lyžování. Bundy jsou vybavené silnější izolací, kalhoty a legíny větruodolnou membránou. Přesně to pak běžkaři ocení zejména ve chvíli, kdy budou svištět z kopce dolů a prorážet nepříjemně studený vítr.

NA KOLE PO CELÝ ROK

Cyklistika je tradičně považována za letní sport, a není se čemu divit – když slunce hřeje, je ideální doba vyrazit na kolo. S trochou odvahy a správnou výbavou však není nutné se cyklistické vášně vzdávat ani v zimě. Důležité je zvolit oblečení, které je prodyšné, neprofoukne a nezamotá se do převodníku :-) Přesně tohle nabízí dlouhé zateplené kalhoty ALGO s vnitřním počesem a cyklo výstelkou, které udrží teplo u těla i během chladnějších dnů a šle spolehlivě ochrání bedra i záda.

Bezva vychytávkou v cyklistické výbavě, která udělá bezesporu radost, je cykloprádlo. Lze je obléct pod jakékoliv sportovní kalhoty či legíny a eliminovat jimi nárazy i nepříjemné a nežádoucí otlaky od sedla.

Hybridní bundy jsou multifunkční kus oblečení, které lze využít na různé druhy sportů, včetně kola. Opět platí, že zateplení míst choulostivých na prochladnutí se bude hodit zejména při sjezdech. Za nás přidáváme ještě tip na cyklobundu ELDEST s membránou proti věčným nepřátelům všech sportovců - dešti a větru.

U rukavic a čepic platí to stejné, co u běhání a není tedy radno je podceňovat ani na kole. Není přitom třeba mít na každý sport něco speciálního, rukavice či čepice z běžecké kolekce jsou v tomto případě darem z nebes.

NA TOULKY ZIMNÍ KRAJINOU

Skřípání sněhu pod botami, dechberoucí pohled na zimní krajinu a volnost a svoboda při každém kroku. Tento pocit sice pod stromeček nezabalíte, ale kousek pohodlí na takové toulání ano! Důležitost správného vrstvení oblečení snad ani nemusíme zmiňovat, ale nabízí se díky němu hned několik variant, jak milovníkům zimní přírody udělat radost. Termo trika, termo spodky i sety jako základ, prodyšné mikiny na lehkou, svižnou chůzi i svrchní bundy proti nešvarům počasí. Vaši blízcí si na vás určitě rádi vzpomenou, až je nebude studit propocené triko ani štípat studený vítr pod oblečením.

Věříme, že ať už bude váš Klimatex dárek určen na běžecký ovál, zasněžené vrcholky hor nebo cyklistický švih, udělá vašim blízkých pod stromečkem radost a přinese jim na každém kroku pohodlí a komfort.

Líbil se článek?