Testováno v praxi: Bára prověřila novou běžeckou kolekci

Naše oblečení vždy navrhujeme a vyrábíme tak, aby co nejvíce odpovídalo vašim požadavkům. Velkou pozornost proto věnujeme i jejich testování. Naše produkty v praxi zkoušíme jednak sami, ale zajímá nás také zpětná vazba od aktivních sportovců z řad našich zákazníků.

O postřehy k naší nové běžecké kolekci se s námi tentokrát podělila zarytá sportovkyně Bára. Ta většinu sportovního života zasvětila sjezdovému lyžování a po založení rodiny pak hledala pohybovou aktivitu, kterou by především časově skloubila s mateřstvím. Běh se jevil jako ideální alternativa, které nakonec propadla natolik, že se z určité formy duševní hygieny stala vášeň, kterou pravidelně zúročuje na závodech po celé ČR. Tam postupně také sbírá úspěchy a ocenění. Mezi její nejoblíbenější závody patří Běhej lesy, Běh okolo Křetínky nebo Níhovský triatlon. Srdeční záležitostí je pak pro Báru štafetový závod NoMen Run, kde se letos jejímu týmu podařilo obhájit loňské vítězství.

Na další běžecké dobrodružství jsme Báru vybavili běžeckými kalhotami LARA, legínami JENNY, ultralight bundou CAMILA1, běžeckým tričkem VATINA a seamless trikem MARINARA. A jak testování na vlastní kůži dopadlo?

Co se běžeckého outfitu týče, mám nejradši pohodlné, kvalitní a slušivé oblečení. Musím říct, že mě po vyzkoušení mile překvapilo hned několik, na první dojem ne příliš zajímavých produktů, a ráda jsem jim dala šanci. Většinu Klimatex výbavy jsem opakovaně testovala při tempových trénincích či výkluzech a některé kousky jsem podrobila i ostrému testu přímo na zmiňovaném závodu NoMen Run.

7/8 BĚŽECKÉ LEGÍNY JENNY

Právě legíny jsou jedním ze zmiňovaných produktů, které po vyzkoušení předčily má očekávání. Za mě se perfektně hodí na jarní nebo podzimní běhání, kdy je venku cca 10-15 °C. Legíny mají fajn střih a na postavě vypadají opravdu hezky, zejména pak na zadečku.:-) Jsou vyrobeny z polyamidu v kombinaci s elastanem, takže jsou jednak příjemné, pružné, ale také odolné a hlavně neprosvítají. Na stehnech a lýtkách je síťovina, která nejen odvětrává vlhkost, ale zároveň i hezky vypadá.

KALHOTY A LEGÍNY NA BĚH

BĚŽECKÉ TRIKO VATINA

Běžecké triko s krátkým rukávem VATINA se mnou absolvovalo NoMen Run a určitě se při něm skvěle osvědčilo. Na první dojem sice svým jednoduchým designem působí jako podvlékací triko, ale co se funkčnosti týče, tam mu nemám co vytknout. Je lehké, vzdušné, perfektně schne a během závodu mě nikde natáhlo ani nijak neomezovalo v pohybu. Na boku má malý rozparek, který by za mě mít nemuselo, za to má ale moc pěknou temně modrou barvu, kterou určitě znovu ráda vynesu. (Pozn.: Triko je dostupné také v lososové a růžové barvě).

FUNKČNÍ TRIČKA

SEAMLESS TRIKO MARINARA

Bezešvé triko MARINARA s dlouhým rukávem mě na první dojem zaujalo hlavně svým designem. Krásná starorůžová barva mu dodává na ženskosti a jemnosti. Jelikož se jedná o první vrstvu určenou na fyzicky náročné aktivity, bylo potřeba ho podrobit všem možným nástrahám, jako jsou pot, déšť či vítr.

 

Seamlessové oblečení slouží jako druhá kůže a je proto potřeba počítat s tím, že je budete mít opravdu upnuté a „na tělo“. O to lépe pak totiž může nasát a odvést pot pryč od těla, což dělá na výbornou. V chladnějším, deštivém a větrném počasí zahřálo a v kombinaci s bundou CAMILA1 nepřipustilo ani sebemenší ofouknutí. Pro větší pohodlí bych možná volila volnější střih u krku a vystačila bych si i s méně dírkami pro ventilaci.

SEAMLESS TRIKA

Seamlessové oblečení slouží jako druhá kůže a je proto potřeba počítat s tím, že je budete mít opravdu upnuté a „na tělo“. O to lépe pak totiž může nasát a odvést pot pryč od těla, což dělá na výbornou.

ULTRALIGHT BUNDA CAMILA1

Jeden z produktů, který mě také na první pohled příliš neoslnil, ale o to více jsem pak byla překvapená, jak hezky vypadá běžecká bunda oblečená, a hlavně jak plní všechny své funkční vlastnosti. Hlavně pak pokud je venku pod mrakem a větrno. Je lehká, prodyšná, ale zároveň nepropustí studený vítr. Zároveň je skladná a snadno sbalitelná, takže se v pohodě vleze i do větší kapsy a můžete ji tak pro jistotu přibalit jako záložní vrstvu. Tahle bunda má prostě všechno, co má mít.

BUNDY NA BĚHÁNÍ

BĚŽECKÉ KALHOTY LARA

Pokud bych měla ze všech věcí vybrat ten, který mě nejvíc nadchnul, jsou to právě běžecké kalhoty LARA. Vynesla jsem je i na rozklusávání před závodem a několik kolegů běžců se mě dokonce ptalo, co že to mám za kalhoty. Přesně jak slibují, jsou lehké, pružné a nebrání v pohybu. Jediné, co bych možná zvážila, je přidání zipu ke kotníkům, který by usnadnil oblékání přes obuv, což se hlavně před závodem může hodit. 

NOVÁ BĚŽECKÁ KOLEKCE

Jak obstála běžecká kolekce Klimatex?

Značka Klimatex mě příjemně překvapila. Musím říct, že poměr cena versus kvalita je za mě opravdu přijatelná. Na funkční vlastnosti se můžete vždy bez problému spolehnout a rozhodně se vyplatí dát šanci i na první pohled třeba pro někoho méně zajímavým designům. Někdy je méně více a třeba i vy budete mile překvapeni, stejně jako já. Produkty, které jsem zkoušela bych klidně vynesla i na jiné sporty s různou intenzitou, takže se určitě nenechte při výběru limitovat kolekcí.

Líbil se článek?