V čem vyrazit na výlety se čtyřnohými kamarády?

Když se na jaře vyšplhají venkovní teploty na 15 stupňů a vysvitne sluníčko, odhazujeme přebytečné vrstvy a užíváme si nezvyklého tepla. Když naopak po letním vyhřívání spadne teplota k patnáctce, rychle hledáme bundy nebo mikiny a věta „To je ale kosa!“ se stává běžnou součástí našich monologů i dialogů. Pokud se do toho ještě přidá déšť, sníh nebo mrholení, stává se i venčení našeho psího miláčka spíše trestem než odměnou a příjemným odreagováním! Jenže! Teplotní rekordy letos padají rychleji než listí ze stromů a studená rána sem tam ještě vystřídají nadprůměrné odpolední teploty. Víkendové volno tak přímo vybízí k tomu vyrazit na výlet. Tentokrát jsme společně s naší šestiletou border kolií Nero zvolili nejvýše položené pálavské vrchy – Sirotčí hrádek a zříceninu Dívčí hrady.  

Sluneční paprsky hřející během chůze do kopce v kombinaci se svěžím, podzimním větříkem, vytváří skvělé podmínky pro otestování funkčních vlastností seamless termo trika RIKA. To je totiž určeno na celoroční vysokou fyzickou zátěž, materiál je rychleschnoucí, rychle odvádí pot a má skvělé termo - izolační vlastnosti. Zajímalo mě tedy, jak si povede při vyšší teplotě v náročnějším terénu. Nutno říct, že jsem se i tentokrát úkolu zhostila se ctí a nešetřila sebe ani svou Klimatex výbavu. 

Ve chvílích, kdy jsem chtěla snad jen trochu zvolnit, mě Nero nenechal odpočinout ani na chvíli. Všechny tyto vlastnosti se osvědčili jak během náročného stoupání, tak i během kochání se výhledem na pálavskou krajinu. Nahoru jsem dorazila doslova v suchém triku, i když s jazykem na vestě ENANORY. Ta mi mimochodem skvěle posloužila jako vnější vrstva, když si sluníčko zrovna vzalo popolední pauzu. Vrchní část ze softshellu doplňuje ve spodní části heboučký fleece, který je i na vnitřní straně, takže zajišťuje příjemný a hřejivý pocit. Ty nejzranitelnější partie tak opět zůstaly v teple a chráněny před nepříjemným větrem (všechno v pořádku, babi!) a nemusela jsem se bát ofouknutí a nepříjemných následků v podobě nachlazení.  

Vesty a bundy 

Termo triko na jedničku doplnily zateplené legíny VILMA s vnitřním počesem. Díky anatomicky tvarovaným kolenům a pružnosti materiálu nebyly limitem schody ani vysoké kameny. 

Vy, co vyrážíte na túry s dětmi nebo psími mazlíčky jistě víte, že všechny kapsy stoprocentně zaplníte na uschování kamínků, kaštanů a ostatních pokladů ležících na trase nebo drobnými mlskami. Já tentokrát nenechala nic náhodě a vzala si s sebou navíc ledvinku FLORENCE. Vše důležité, jako mobil, klíče, něco malého na doplnění energie pro sebe i Nera, tekutiny, i další drobnosti, jsem měla vždy po ruce a díky ocelovým poutkům na stranách jsem k ní mohla jednoduše připnout i vodítko se psím parťákem.  

 

Legíny a kalhoty

Na výšlap jsme vyráželi, když předpověď počasí hlásila slunečno, 20 stupňů. Měla jsem drobné obavy, že v kombinaci s náročnější chůzí do kopce mi bude v termo triku a zateplených legínách přece jen teplo. O to příjemnější pak bylo zjištění, že termoregulace, odvod potu i rychlé schnutí zafungovali na 100 % a výsledný pocit byl na jedničku! 

Jelikož je termoprádlo RIKA a FUYU určeno na celoroční vysokou fyzickou zátěž, zajímalo mě, jak se adaptuje na podzimní počasí plné sluníčka. Mile mě překvapilo, že dostálo svým slibům a výšlap zvládlo perfektně! A za seamless provedení navíc rozhodně palec nahoru. Přilne k tělu tak, že je opravdu vaší druhou kůží a nemusíte řešit ani to, že by vás někde tlačily nebo škrábaly švy. Zateplené legíny se od teď staly mou „must have“ výbavou na (pod)zimní venčení. Pro všechny případy jim rozhodně budou nohy krýt ještě termo spodky FUYU. Všechny choulostivé partie zůstaly chráněny a v teple díky bundě CEIRA a vestě ENANORY. S čistým svědomím tak můžu při další návštěvě babičce říct, že její rady zahřály nejen u srdce.   

Líbil se článek?