Novinky z kolekce PODZIM/ZIMA 2023 - 2024

S příchodem podzimu mění příroda své zabarvení z jasných zelených odstínů na oranžové a rudé barvy. Deštivých dnů a šedivých mraků postupně přibývá, zatímco stupně na teploměru klesají, níž a níž. Chladná rána se stávají rutinou a stále vzácnější sněhová pokrývka je definitivním stvrzením toho, že zima je definitivně tu! Jako sportovci určitě víte, že se vyplácí nepodceňovat přípravu, a je proto ten správný čas připravit svůj šatník na pořádné vrstvení! V naší nové kolekci na podzim a zimu 2023/2024 si přijdete na své, ať už jste běžec, milovník outdoorových dobrodružství nebo vášnivý běžkař. Pro inspiraci jsme vybrali pár tipů, které určitě stojí za vaši pozornost.

V teple a suchu na každém kroku!

Pokud si bez něčeho neumíme venkovní sportování v zimě představit, pak je to rozhodně termoprádlo! Občas nedoceněná součást outfitu, jejíž kvality vyjdou najevo až při zvýšené fyzické aktivitě a zejména pak po ní. Jedná se o vaši druhou kůži, která má za úkol dostat pot co nejrychleji od pokožky, zůstat v suchu a ideálně dostatečně hřát. Opět platí, že je nutné vybírat podle toho, do jakých klimatických podmínek a za jakým sportem vyrážíte. Na celoroční, náročné aktivity se doporučujeme vybavit bezešvým termoprádlem, které se díky malému množství švů a extra elastickému materiálu přizpůsobí každé postavě a bude tak ještě lépe plnit svoji funkci. Termotrika CROUL BORETO a spodky MARDUM a CROSTI skvěle odvádí pot, rychle schnou a udržují stálou tělesnou teplotu, což se hodí jak při stoupání na vrchol, tak i během rozjímání nad výhledy za odměnu. Do nízkých teplot, na turistiku, sjezdové lyžování nebo venkovní technické práce můžete vyrazit v triku OTO a spodkách TOMAS.  Materiál je silnější a na vnitřní straně podpořený jemným počesáním, takže zajišťuje skvělou tepelnou izolaci a výrazně pomáhá odvádět pot. Mistry univerzálnosti, které se hodí na různé druhy zimních sportů jsou pak sety CALZONE a KUMA. A pokud i vy patříte k příznivcům přírodních materiálů, pak bude triko ELSA z bambusové viskózy nebo termoprádlo MENT a VLADAN z merino vlny to pravé pro vás.

Zima už nebude vaší výmluvou, proč nejít běhat!

Víme, že motivace se v mrazech a sychravém počasí hledá těžko, ale správná výbava rozbije i skálopevné výmluvy typu: V zimě neběhám, abych neonemocněl! nebo „Na běhání je dnes moc velká zima!“. Preventivně předepisujeme lék v podobě správně vrstveného oblečení. To se neobejde bez kvalitní první vrstvy v podobně už zmíněného termoprádla nebo trika AIDAN a DOLID. Díky funkčnímu materiálu odvedou vlhkost a předejdou tak ofouknutí zpoceného těla i během běžecké pauzy. Pokud jste zimomřivci, zřejmě pak oceníte ještě mezivrstvu v podobě dostatečně prodyšné mikiny LIBELU.

 

 

Úkolem svrchní vrstvy je spolehlivá ochrana před větrem a vodou. To není pro hybridní mikiny PERCY a ROMY ani bundu CIAR žádný problém, spíše výzva! Mají totiž zateplené části na předním díle a jemný fleece z vnitřní strany, který je navíc příjemný a hřejivý na omak. Překážkou pro ně není ani brzké zimní stmívání, mají totiž reflexní prvky, které se postarají o vaši bezpečnost. Must-have zimního běžeckého outfitu jsou pak zateplené legíny KROT a INIGO, díky kterým můžete dát štiplavému pálení stehen od mrazivého větru nadobro vale. Tolik k základní výbavě, víte ale, že nejvíce tepla odchází z těla hlavou a končetinami? Nezapomínejte proto ani na doplňky – rukavice NEVES, čepice MAHR, případně nákrčník LOTAR jsou v chladném počasí právě ty drobné detaily, které mohou hrát rozhodující roli. Vždy zároveň myslete na to, že oblékání je zcela individuální pro každého běžce – doporučujeme se tedy řídit pravidlem oblékat se na běh pocitově tak, jako by venku bylo o 10 stupňů více.

 

Oblečení pro nevyzpytatelné horské výzvy

A zase to vrstvení! Vyrazit v chladném počasí do hor bez termoprádla je jako vyrazit na koupaliště bez plavek – svého rozhodnutí bude pravděpodobně dřív nebo později litovat :-)  Aby byly všechny jeho funkční vlastnosti využity na 100 %, je nutné jej doplnit správnou funkční mikinou. A i ty pro vás máme! Jak ty klasické jako třeba LUMIEL, které můžete vzít i do práce nebo do města, tak termo mikiny ALDON a ILMARE, které jsou zlatým středem mezi teplem a volností. Díky kombinaci dvou materiálů a počesání z vnitřní strany kombinují teplo a izolaci tam, kde to potřebujete, a zároveň vám poskytují svobodu pohybu. To stejné platí i pro vesty FAUSTO a ENANORY a dámskou bundu BIRELA, které jsou v moderním designu tak, aby je mohli obdivovat i všichni okolo. Kromě klasiky v podobě outdoorových kalhot z odolného, silnějšího materiálu s hřejivým vnitřním počesem NAIL a VADANIA můžete sáhnout také po legínách INNEL a SARIEL, které bez problému zvládnou i podmínky náročných výšlapů do hor.

 

Kolekce navržená do bílé stopy

Příležitostí vyrazit v českých sněhových podmínkách na běžky je pomálu, ale o to více je třeba si jich užívat. Kolekce XCT vznikla proto, aby vám zpříjemnila sportovní zážitek, ať už brázdíte bílou stopu kdekoliv. Hybridní bundy DABEN a VIRGIN s kombinací pletených a prošívaných struktur a vnitřním počesem vám zajistí tepelnou odolnost i ochranu proti větru. Pokud razíte pravidlo být na rozmary počasí vždy připraven, pak si zamilujete sbalitelné hybridní vesty ELFI a ORIN. Lehce je totiž sbalíte do kapsy s poutkem a díky jejich váze i miniaturním rozměrům o nich budete vědět opravdu až ve chvíli, kdy je budete potřebovat. V kombinaci s windproof kalhotami LAMUR a LACERTA s DWR úpravou můžete svištět jako o závod a do cíle dorazíte vždy v teple a suchu. Dámy mohou ještě navíc vyzkoušet kouzlo celopropínací sukně MEDA, která zajistí tepelný komfort během sportovní aktivity nebo může sloužit i jako vrchní vrstva bezprostředně po jejím skončení. Svůj zimní outfit ještě doladíte k dokonalosti čelenkou TUPLO s membránou proti větru a rukavicemi VENI, které vás doslova zahřejí až po konečky prstů.

Líbil se článek?