Seamless oblečení jako sázka na pohodlí

V dnešním rychlém životním tempu hledáme v každodenních věcech jednoduchost a pohodlí. V oblasti oblékání zcela mění pravidla hry bezešvé neboli seamless oblečení. Inovativní trend, který spojuje technologie a design tak, aby společně vytvořily ideálního společníka na sport i volný čas. V následujících řádcích se dozvíte, v čem je seamless oblečení výjimečné, proč a kdy se vyplatí si jej pořídit a které seamless produkty najdete v naší nabídce.

CO JE TO SEAMLESS TECHNOLOGIE?

Seamless technologie využívá speciálních strojů a technik, které umožňují vytvořit oblečení bez jediného švu. Vlákna jsou pečlivě propojena a tkaná dohromady, což eliminuje nepříjemné švy, které mohou způsobovat nepohodlí a podráždění pokožky.

JAK SEAMLESS FUNGUJE A KDY SE VYPLATÍ NA NĚJ VSADIT?

Absence švů v kombinaci s funkčním materiálem je pak klíčovým faktorem zejména při výběru oblečení na sport. Nejen, že beze švů nedochází k tření a nepříjemným odřeninám, ale oblečení perfektně přilne k vaší kůži a může tak ještě efektivněji odvádět pot do dalších vrstev. Kromě toho plní i funkci izolace tělesného tepla. Mezi pokožkou a vrstvou oblečení vytváří tenkou vzduchovou vrstvu a udržuje tak teplo blízko u pokožky. V kombinaci s nízkou hmotností je jasným adeptem na celoroční aktivity se střídáním klidové a výkonnostní fáze jako je třeba horská turistika, cyklistika nebo běh.

Mezi pokožkou a vrstvou oblečení vytváří tenkou vzduchovou vrstvu a udržuje tak teplo blízko u pokožky.

Pojďme si představit, že například podnikáme podzimní výšlap na horský vrchol. Čeká vás dlouhé, náročné stoupání, kde se s největší pravděpodobností pořádně zapotíte. Pocitová venkovní teplota se pohybuje kolem 8 °C, ale čím blíže jsme horskému vrcholu, tím silněji fouká studený, horský vítr. Ideální podmínky pro seamless, aby ukázal, co umí. Těžce vydřený pot po celou dobu stoupání odvádí pryč od pokožky do další vrstvy a společně s rychleschnoucím materiálem se stará o to, abyste na vrchol dorazili v co největším suchu. Po zdolání vrcholu se pak můžete bez starostí věnovat zaslouženým výhledům a doplnění potřebné energie, a to i přes vítr, který se snaží vkrást pod vaše oblečení. Seamless totiž drží díky vzduchové vrstvě u vaší pokožky teplo, a hlavně zůstává suché, takže nestudí a nehrozí tak nebezpečné ofouknutí, které může v lepším případě znamenat, že si odnesete suvenýr ve formě nemoci či nachlazení.

BEZEŠVÉ TERMOPRÁDLO = JEDNIČKA PRO VAŠE POHODLÍ

Pokud se zaměříme na konkrétní produkty, které vynikají díky bezešvé technologii, nelze opomenout seamless termoprádlo a spodní prádlo. Jak už bylo řečeno, jedna z hlavních výhod bezešvého prádla spočívá v jeho schopnosti udržovat tělo v suchu a poskytovat tepelný komfort. Proto také k jeho výrobě používáme materiály, které perfektně odvádí vlhkost pryč od těla a zároveň poskytují tepelnou izolaci. Další z neodmyslitelných požadavků na pohodlné sportovní prádlo je flexibilita pohybu. Vzhledem k absenci švů jsou jednotlivé části seamless oblečení tkané dohromady tak, aby vytvářely jednotný a elastický materiál. Díky tomu mohou reagovat na pohyb těla a spolehlivě zaručit volnost pohybu.

Jedna z hlavních výhod bezešvého prádla spočívá v jeho schopnosti udržovat tělo v suchu a poskytovat tepelný komfort.

Pokud vás představa pocitu pohodlí bez jakýchkoliv limitů láká natolik, že se chystáte seamless oblečení pořídit, pak pečlivě vybírejte nejen materiál a design, ale také velikost . Termo trička a spodky doporučujeme pořizovat ve velikosti o číslo menší. Elasticita materiálu umožňuje roztažení jak do šířky, tak do délky a čím lépe bude oblečení kopírovat vaše tělo, tím spolehlivěji bude plnit všechny funkční vlastnosti a poskytne vám o to lepší výsledný pocit z jakéhokoliv pohybu.

Líbil se článek?